Kérjük válassz milyen tartalmakat szeretnél látni!

14 gyakori kérdés a láthatatlan fogszabályozásban – szakértőnk válaszol

14 Gyakori Kerdes

Legyen szó bármilyen orvosi kezelésről, mindannyian szeretünk tájékozódni annak folyamatáról, időtartamáról, legfontosabb tudnivalóiról, nincs ez másként a láthatatlan fogszabályozás esetében sem. Fogadd szeretettel a Smilezor® csapatának nagy gyakori kérdés gyűjteményét, amelyben fogszabályozó szakorvosunk ad neked részletes válaszokat!

Gyakori kérdés 1.: Miért válasszam a láthatatlan fogszabályozót a hagyományos készülékek helyett?

A Smilezor® láthatatlan fogszabályozóját hordva nem fordulhat elő, hogy a vártnál jobban elhúzódik a kezelésed, ugyanis már a fogszabályozási folyamat megkezdése előtt pontosan meghatározható annak időtartama. Igény szerint a legelső alkalommal megkapod tőlünk a kezelés teljes időtartamára elkészült műanyag síneket, így nem kell kéthetente a rendelőbe járnod hozzánk. Ez egy sokkal kényelmesebb, esztétikusabb és hatékonyabb megoldás, az áttetsző fogszabályozó sínek pedig garantálják neked a magabiztos megjelenést.

Gyakori kérdés 2.: Milyen anyagból és technológiával készül a fogszabályozó?

A láthatatlan fogszabályozó rendszer áttetsző, biokompatibilis műanyag sínek sorozata, amely lépésről lépésre kíméletesen mozgatja a fogakat az ideális helyzetükbe. Alapját egy rendkívül pontos és hatékony fogászati szoftver adja, amivel képesek vagyunk megtervezni az elvárt állapotot. A tervezést követően végül 3D nyomtató segítségével állítjuk elő a készüléket, amit te kézhez kapsz.

Gyakori kérdés 3.: Kiknek ajánlott a Smilezor® láthatatlan fogszabályozó?

Elsősorban azoknak, akik gyorsan és észrevétlenül szeretnének szebb mosolyt fogszabályozással, de kerülnék a hagyományos fogszabályozót. Nagyon fontos, hogy bár a technikai háttér biztosított a kezelés eredményességéhez, ennek ellenére nagyon sok múlik a fogszabályzó viselőjének elhivatottságán: ha nem hordja megfelelően az eszközt, akkor lelassul a kezelés.

Gyakori kérdés 4.: Gyermekek fogszabályozása esetében is választható a láthatatlan fogszabályozás?

Természetesen igen, abban az esetben, ha a páciensnek már minden maradandó foga teljesen kinőtt. Leginkább 16 éves kor felett szoktuk ajánlani a kivehető fogszabályozó típust, pont az előbb említett elhivatottság miatt. Kisebb gyermekeknél előfordul, hogy ha kellemetlen számukra a fogszabályozás, akkor kiveszik a készüléket. A láthatatlan fogszabályozásnál pedig döntő tényező, hogy a páciensnek legalább napi 22 órában viselnie kell azt.

Gyakori kérdés 5.: Mennyi ideig kell hordani egy sínt?

A síneket minimum 14 napig, naponta 20-22 órán át kell hordani. Azonban fontos tudni, hogy fogak mozgásának sebessége mindenkinél eltér, így előfordulhat, hogy a te esetedben 14 nap után még nem fog könnyedén felpattanni a következő sín. Ha így történik, nyugodtan hordd tovább az előző sínt még 2-3-4-5 napig, ám ha ez után sem megy fel az új sín, akkor érdemes az ügyfélszolgálatunkhoz fordulni, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára.

Gyakori kérdés 6.: A sín és a fogak között egy kis levegős hézag van. Ez probléma?

Abszolút nem! Tudnod kell, hogy amikor egy sínnel a frontfogakat mozgatjuk, akkor a sínnek idő kell, mire annyit mozdít a fogakon, hogy teljesen fel tudjon illeszkedni rá. Így sajnos néha előfordul, hogy pár napig egy kis hézag lesz a sín és a fogak között. Nyugodtan próbáld néha feljebb tolni a sínt, hogy gyorsabban tudjon a helyére kerülni. Légy türelmes, a kezelés előrehaladtával ez egyre kevesebb esetben fog előfordulni. Azonban ne aggódj, fogszabályozó hatásfokát nem befolyásolják a hézagok!

Gyakori kérdés 7.: Elkezdtem a kezelést, de nagyon kellemetlen. Ez normális?

A fogszabályozás a fogak mozgatásával jár, ami miatt sajnos egy kezelés sem lehet teljesen fájdalommentes. Amint elkezdenek mozogni a fogaid, ez gyorsan el fog múlni. A pácienseink 80 százaléka csak a sínek hordásának első 3-4 napjában tapasztal kellemetlenséget, utána szinte észre sem veszik azokat.

Gyakori kérdés 8.: Vágja a sín a számat, mi a teendő?

Bár mindig nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, sajnos néhány esetben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben azt javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Az esetek 90 százalékában egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből máris megoldást nyújt a kellemetlenségre.

Gyakori kérdés 9.: Megrepedt / eltört / elveszett a sínem, mit tegyek?

Ügyfélszolgálatunk ebben az esetben is áll a rendelkezésedre, és ingyenesen kicseréli neked a sínt. Ehhez két információt kell megadnod róla: azt, hogy alsó-e vagy felső, illetve, hogy hányas számú. A kapacitásunktól függően 1-3 napon belül meg is kapod az új sínt.

Gyakori kérdés 10.: Ehetek és ihatok a sínek használata közben?

A láthatatlan fogszabályozó viselése közben csak vizet szabad fogyasztani. Minden más esetben (ételek, kávé, tea, üdítő stb.) vedd ki a síneket, és alaposan öblögesd át a szájüreget, mielőtt visszahelyeznéd őket. Fontos, hogy evés után soha ne maradjon el a fogmosás! Tudjuk, hogy mindez némi kellemetlenséggel jár, azonban garantáljuk, hogy megéri a fáradságot!

Gyakori kérdés 11.: Hogyan tisztítsam a fogszabályozót?

A síneket langyos vízzel, fogkefével, fogkrémmel és fogszabályozó tisztító készítményekkel is nyugodtan tisztíthatod. Arra viszont figyelj, hogy forró vizet ne használj!

Gyakori kérdés 12.: Programom van, amin nem tudom/szeretném viselni a fogszabályozót. Kivehetem néhány órára vagy egy napra?

Igen, ha olyan programod van, amin nem szeretnéd, hogy a fogszabályozó bent legyen, nyugodtan otthon hagyhatod a készüléket. Azonban mindig figyelj rá, hogy amennyi időt nem hordtad a fogszabályozót, annyi idővel kitold az adott sín hordási idejét! Egyhuzamban maximum 1 napot hagyhatsz ki a fogszabályozó hordásából, ennél hosszabb időtartam már gondot okozhat. Ahogy már említettük, ennél a fogszabályozó típusnál nagyon fontos a következetesség és az elhivatottság a szép mosoly iránt.

Gyakori kérdés 13.: Az utolsó sínemet kezdem hordani, mit kell tennem utána?

Amikor az utolsó sínedet teszed fel, mindenképp keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy időpontot tudjatok egyeztetni az utókonzultációra! Ezen a konzultáción fogjátok átbeszélni a kezelőorvossal a fogszabályozás eredményét, a lezárásának menetét és a fogak helyben tartására szolgáló retenciós készülékkel kapcsolatos tudnivalókat, teendőket.

Gyakori kérdés 14.: Miért kell a helybentartó és milyen típusai vannak?

A helybentartó készülékek azt a célt szolgálják, hogy a fogszabályozás után a fogak be tudjanak annyira csontosodni, hogy később már ne tudjanak elmozdulni a helyükről. Többfajta készülékkel is meg tudjuk akadályozni, hogy újra fogszabályozóra legyen szükséged, a Smilezor®-nál elérhető kivehető éjszakai verzió és beragasztott ív is. Az, hogy neked milyen helybentartót és meddig kell hordanod, a kezelés hosszán, és a személyes döntéseden is múlik.

Bízunk benne, hogy most már te is magabiztosabban mozogsz a láthatatlan fogszabályozás világában! További kérdés esetén keresd nyugodtan az ügyfélszolgálatunkat, vagy csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz , ahol nemcsak a Smilezor® csapata, hanem a kezelésben résztvevő többi páciens is a segítségedre lesz!

CTA pin

Válaszd a hozzád legközelebbi rendelőt!

És tedd meg az első lépést a szebb mosoly ösvényén!
Térképes Kereső