Van, amire még keresed a választ?

fogszabályozó

Mikor láthatom a tervet?

Az első találkozáskor készült lenyomataidat a laborban digitalizáljuk, majd azok alapján készítjük el a digitális terveket. Az elkészült terveket meg tudod tekinteni az online rendszerünkbe, vagy a rendelőben a kezelő orvosoddal. A digitális kezelési terv megtekintése előtt nem szükséges anyagilag elköteleződnöd, hiszen a tervezés díjmentes.

Volt már fogszabályozóm, lehet-e újrakezdenem?

Természetesen.
Gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akik fiatalabb korban már átestek fogszabályozáson, melynek eredményével vagy nem volt elégedett, vagy visszarendeződtek a fogai. Ezért is hívjuk fel sokszor a figyelmed a kezelés végén szükséges helyben tartóra.

Megrepedt / eltört / elveszett a sínem, mit tegyek?

Amint azt tapasztalod, hogy a síned megsérült/elveszett, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, és kérd a sín cseréjét! Ehhez két információt kell megadnod a sínről: alsó, vagy felső fog ív, továbbá, hogy hányas számú sín sérült meg. A sínt ingyenesen cseréljük neked a kapacitásunktól függően 1-3 napon belül.
Tipp: Őrizd meg az előző síned, hogy ha elveszted valamelyiket, akkor amíg vársz a csere sínre, használni tudd az előzőt, hogy a fogaid visszarendeződését meg tudd akadályozni!

Vágja a sín az ajkamat. Mi a teendő?

Nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, de sajnos néhány estben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Azonban érdemes tudni, hogy az esetek 90 %-ában egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből megoldást nyújt a kellemetlenségre.Nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, de sajnos néhány estben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Azonban érdemes tudni, hogy az esetek 90 %- ban egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből megoldást nyújt a kellemetlenségre.

Elkezdtem a kezelést, de nagyon kellemetlen, ez normális?

Bár a láthatatlan fogszabályozó sokkal kíméletesebben és kevesebb fájdalommal mozgatja a fogakat, mint hagyományos fém társa, mégis járhat kellemetlen érzéssel. A pácienseink 80 %-a azonban kellemetlenséget csak a sínek hordásának első 3-4 napjában tapasztal, utána szinte észre sem veszik azokat. Ez azért van, mert a fogszabályozás a fogak mozgatásával jár, ami miatt sajnos nem lehet egy kezelés sem teljesen fájdalommentes, de amint elkezdenek mozogni a fogak, ez gyorsan el fog múlni.

Fáj-e a sínek hordása? Zavarhat a beszédben?

Gyengéd erőkkel, ám összetett mozgatásokkal tudunk hamar eredményt elérni, mely nem okoz kellemetlenséget. A síneket néhány nap alatt annyira megszokod, hogy észre sem fogod venni a kezelés alatt.

Ki kell húzni a fogaimat?

Esettől függ, mi minden esetben arra törekszünk, hogy egészséges fogakat ne kelljen eltávolítani, azonban vannak olyan estek melyek során ez elengedhetetlen. Ezt minden esetben a kezelő orvos fogja meghatározni.

Mikor lehet szükség a sínbe épített ideiglenes fogpótlásra?

Amennyiben a kezelés folyamán eltávolításra kerül egy, vagy több fog, továbbá akkor ha van hiányzó fogad melyet szeretnél pótolni a fogszabályozás idejére. Ez segíthet abban, hogy a fogszabályozás ideje alatt a fog hiányból adódó hézag mások számára ne legyen látható, így töretlen önbizalommal és komfortal viselheted a fogszabályozódat.

Megvannak a bölcsességfogaim. Ki kell húzni őket?

Az esetedtől függ.
Az esetek egy részében, ha az alsó bölcsességfogaid okozták a torlódást, akkor valószínű, hogy el kell távolítani azokat. Ezt a rendelőben, az első konzultációnk alkalmával, vagy a digitális tervezést követően fogod megtudni.

Mi garantálja, hogy a kezelés után nem rendeződnek vissza a fogaim?

A helyben tartó készülékek azt a célt szolgálják, hogy a fogszabályozás után a fogak be tudjanak annyira csontosodni, hogy később már ne tudjanak elmozdulni a helyükről. Többfajta készülékkel is meg tudjuk akadályozni, hogy újra fogszabályozóra legyen szükséged, a Smilezornál elérhető kivehető éjszakai verzió és beragasztott ív is. Ezt már az első konzultáción is kihangsúlyozzuk, és ezért is szeretnénk veled találkozni a kezelés végén. Az, hogy neked milyen helyben tartó szükséges és azt meddig kell hordanod, a kezelés hosszán, és a személyes döntéseden is múlik.

Az utolsó sínemet kezdem hordani, mit kell tennem utána?

Amikor az utolsó sínedet teszed fel, mindenképp keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy időpontot tudjatok egyeztetni az utókonzultációra! Ezen a konzultáción fogjátok átbeszélni a kezelőorvossal a fogszabályozás eredményét, a lezárásának menetét és a helyben tartást.

Milyen kezelések előzhetik meg a fogszabályozást?

A fogszabályozást megelőzően mindig szükséges röntgenfelvételeket készíteni. A tervezéstől és az esettől függően szükség lehet IPR reszelésre és attachmentek ragasztására is.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Esetenként változik a kezelés hossza melyet, csak a tervezés után tudunk pontosan meghatározni. A kezelések a legtöbb esetben 4-10 hónaposak.

Milyen korosztálynak készül a láthatatlan fogszabályozó?

Felnőtteknél nincsen felső határa annak, hogy sikeres lesz-e egy kezelés.

Milyen gyakran szükséges kontroll vizsgálaton megjelennem?

A sínes fogszabályozás lehetővé teszi azt, hogy nincs szükség sűrű kontroll vizsgálatokra, azonban ez nem azt jelenti, hogy teljesen elhanyagolható. A kezelés közben minimum egyszer érdemes visszalátogatni a rendelőbe, azonban a kezelő orvos sűrűbb kontrollokat is előírhat.

Külföldön élek, hányszor kell megjelennem a rendelőben a kezelés során?

A kezeléshez mindenképpen szükséges egy konzultáció, melynek alkalmával a fogorvos eldönti, hogy megoldható-e az eset a Smilezor láthatatlan fogszabályozóval. Amennyiben igen a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a kezeléshez szükséges összes sínt egyben át adjuk. A sínek átadás minden esetben a rendelőben történik, hiszen egyéb kezelések is szükségesek lehetnek a számodra. A kezelés közben minimum egyszer szükséges visszaadatogatnod rendelőbe, abban az esteben, ha a fogszabályozás rendben zajlik és a kezelő orvos sem adott más utasítást.

A rendezetlen fogsor hogyan hat ki az egészségemre?

A rendezett fogsor sokkal könnyebben tisztítható, ezáltal kevésbé rakódik le ételmaradék és lepedék a fogak között és a szájban, így kisebb az esélye a fogkő kialakulásának is. Nem is gondolnák sokan, hogy gyakori nyak-, hát-, vagy fejfájásuk oka a szájban keresendő. Egy jól működő, egészséges fogazat kihat az ember egész testének folyamataira, így nagyon fontos, hogy ne csak akkor forduljunk fogorvosunkhoz, ha már nagy a baj. A fogak betegségei és elvesztésük nagy számban megelőzhető jól szabályozott fogakkal, és évenkénti kontrollal.

Programom van, amin nem tudom viselni a fogszabályozót. Kivehetem néhány órára vagy egy napra?

Igen, ha olyan programod van, amin nem szeretnéd, hogy a fogszabályozó bent legyen, nyugodtan hagyd otthon, de figyelj rá, hogy amennyi időt nem hordtad a fogszabályozót, annyi idővel kitold az adott sín hordási idejét. Nagyon fontos azonban, hogy maximum egyhuzamban 1 napot hagyhatsz ki a fogszabályozó hordásából, ennél hosszabb időtartam már gondot okozhat.

Mik az előnyei és a hátrányai?

Előnyei: Higiénikus, esztétikus, kíméletes, pontos, kivehető, kiszámítható, modern

Hátrányai: kivehetősége miatt nagyban függ a kezelés sikeressége a páciens közreműködésétől.

Ehetek és ihatok a sínek használata közben?

A sínekben csak vizet lehet fogyasztani. Üdítő, tea, kávé stb. fogyasztása esetén ki kell venni a síneket, és alaposan át kell öblögetni vízzel a szájüreget, mielőtt visszahelyezzük a sínt. Evés után pedig fogat kell mosni. Sajnos ez némi áldozattal jár, de a szép mosolyért érdemes egy rövid időre figyelni ezekre.

Részletfizetési lehetőség

Cégünk lehetőséget biztosít a kezelés 12 részletben való kifizetésére. A részletfizetéshez nem szükséges hitelbírálat, vagy jövedelemigazolás, mivel ez egy cégünk által biztosított belsős finanszírozási lehetőség.

Mire kell figyelni az ápolás során?

Tisztítása: A síneket az eltávolításukkor és a behelyezésük előtt is langyos vízzel öblítsük le! A síneket fogkefével, fogkrémmel és fogszabályozó tisztító készítményekkel is tisztíthatod, melyeket akár a webshopunkból is beszerezhetsz Forró vizet azonban ne használj, mert a sínek deformálódhatnak tőle.

Tárolása: Az aktuálisan hordott síneket mindig a hozzá kapott tartó dobozban tároljuk, hiszen az megvédi azokat a szennyeződésektől és a sérülésektől.

A sín és a fogak között egy kis levegős hézag van, ez normális?

Igen, ez teljesen normális! Amikor egy sínnel a frontfogakat mozgatjuk, akkor a sínnek idő kell, mire annyit mozdít a fogakon, hogy teljesen fel tudjon illeszkedni rá a sín. Így sajnos néha előfordul, hogy pár napig egy kis hézag lesz a sín és a fogak között. Nyugodtan próbáld néha feljebb tolni a sínt, hogy gyorsabban tudjon a helyére kerülni. Légy türelmes, a kezelés előrehaladtával ez egyre kevesebb esetben fog előfordulni, és használj chewies-t. Azonban ne aggódj, fogszabályozó hatásfokát nem befolyásolják a hézagok!

Mennyi ideig kell hordani egy sínt?

A síneket minimum 14 napig, naponta 20-22 órán át kell hordani. Azonban fontos tudni, hogy fogak mozgásának sebessége egyénenként eltér, így előfordulhat, hogy a te esetedben 14 nap után még nem fog felpattanni a következő sín. Semmi gond! Hordd tovább az előző sínt még 2-3-4-5 napig, ha ez után sem megy fel az új sín, akkor mindenképp fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára! Az is előfordulhat, hogy a kezelő orvosod 14 napos hordási periódusnál rövidebbet határoz meg.

Hogyan kapom meg a síneket?

Az első havi sín adagot a rendelőben adja át a kezelőorvos, a fennmaradó síneket a havi részlet kifizetését követően GLS futárszolgálattal küldjük el a megadott címre. A sínek minden esetben a síncsere esedékessége előtt megérkeznek. Az utolsó részlet kiegyenlítését követően a fennmaradó összes sínt elküldjük a részedre.

Milyen előnyei vannak a láthatatlan fogszabályozónak?

 1. Kiszámíthatóság: A fogszabályozás megkezdése előtt meghatározható a kezelés időtartama, és a tervek megtekintéséig nem kell anyagilag elkötelezned magad.
 2. A kezelés időtartama alatt nem kell hetente-kéthetente a rendelőbe járnia. Igény esetén előre el tudjuk készíteni a fogszabályzókat a kezelés elejétől a végéig.
 3. A fogszabályzó viselőjének a komfortérzete nem romlik és magabiztos maradhat, mivel a sínek – az esztétikát szem előtt tartva – átlátszó orvosi műanyagból készülnek.
 4. Lenyűgöző eredményeket értünk el az elmúlt évek során, amit mi sem bizonyíthat jobban, mint a többszáz elégedett paciensünk.
  Bár a technikai háttér biztosított a kezelés eredményességéhez, ennek ellenére nagyon sok múlik a fogszabályzó viselőjén: amennyiben nem hordja megfelelően az eszközt, akkor lelassul a kezelés.
  A mai, modern fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően ritkábban kell megjelenni a rendelőben, kényelmesebb a készülék viselése, és a fogorvosi székben eltöltött idő is jelentősen lecsökken. Soha nem késő belevágni, hiszen felnőtt korban is tökéletes eredményt lehet elérni, az esztétikus készülékeknek köszönhetően pedig a kezelés észrevehetetlen.

Mi csökkenti a hatásfokát?

Amennyiben kevesebbet hordja a páciens az előírtaknál, és nem megfelelő időközönként cseréli a síneket.

Mikor kell eldönteni, hogy melyik fizetési konstrukciót választom?

Elég a tervek megtekintése után eldönteni, de természetesen már időpontfoglaláskor is jelezheted munkatársunknál.

Van-e garancia a kezelésre?

A Smilezornál garanciát vállalunk az eredményre. A kezelés végén előfordulhat, hogy apróbb korrekció (refinement) szükséges, ebben az esetben egy korrekciót ingyenesen készítünk el.

Milyen anyagból és milyen technológiával készül?

A láthatatlan fogszabályozó rendszer áttetsző (láthatatlan, biokompatibilis műanyag) sínek sorozata, amely lépésről-lépésre kíméletesen mozgatja a fogakat az ideális helyzetükbe.
Alapja egy rendkívül pontos és hatékony fogászati szoftver, amivel képesek vagyunk megtervezni az elvárt állapotot. A legújabb technikával bíró szoftvernek köszönhetően ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal pontosabban és gyorsabban működik, mint egy hagyományos, fogakra rögzített fogszabályzó. A tervezést követően 3D nyomtató segítségével állítjuk elő a készüléket.

Milyen esetben van rá szükség és mikor nem javasolt a Smilezor fogszabályozás?

Azoknak ajánlott a termék, akik

 • gyorsan és észrevétlenül szeretnél egészségesebb és szebb mosolyt elérni a fogszabályozással,
 • nem szeretnél ragasztott fogszabályzót,
 • kiszámítható kezelésre vágysz,
 • fontosnak tartod a száj higiéniáját a fogszabályozás alatt is,
 • sportolni, vagy fúvós hangszeren szeretnél játszani a fogszabályozás ideje alatt

Döntési szempontok és kizáró tényezők pontokba szedve:

 • tejfogak megléte
 • elhívatottság hiánya
 • eset bonyolultsága: olyan eset, amikor már érdemesebb lehet ragasztott fogszabályozót tenni.

Mikor esedékes az első részlet fizetése?

Az első részletet a sínek átvétele előtt szükséges kifizetni. A további részletek pedig a sínek átvételének a dátumától függően havi gyakorisággal.

Mire való az orthopulse készülék, és hogyan tudom megvásárolni?

OrthoPulse® 2.0 alacsony intezítású infravörös fényt használ, amely hatékonyan gyorsítja a fogszabályozás során végbemenő csontátépülést, és a kezelési időt. A készülék segítségével akár 50% – al csökkenthető a fogszabályozás időtartama, ami a gyakorlatban azt jelentik, hogy 14 napos síncseréket akár 6-7 napra is lehet csökkenteni. A készülék segítségével a fogak mozgatása is kíméletesebben történik. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék egy professzionális készülék segítségével meggyorsítani a kezelésüket.
Amennyiben az OrthoPulse® készülék szeretnéd használni a kezelésed során, vagy bővebb tájékoztatást szeretnél kapni a készülékről, akkor azt központi ügyfélszolgálatunk, vagy a kezelőorvosodnál tudod megtenni.

részletfizetés

Szükséges-e a részletfizetéshez bírálat, vagy bármilyen igazolás?

A részletfizetés nem kötött sem hitelbírálathoz sem jövedelemigazoláshoz ez a Smilezor saját hitele melyet azért találtunk ki, hogy mindenki számára elérhető legyen a gyönyörű mosoly.

Tudok kérni részletfizetést?

Természetesen Igen!
Alap esetben a kezelést minden esetben 2 részletben szükséges kifizetni

 • Lenyomatvételkor szükséges kifizetni az összeg első felét.
 • Átvételkor pedig a fennmaradó összeget.

Hol tájékozódhatok részletesebben a részletfizetésről?

A partnerfogászatokon, vagy telefonos/e-mailes elérhetőségünkön is érdeklődhetsz munkatársainknál.

Mikor kell eldönteni, hogy melyik fizetési konstrukciót választom?

Elég a tervek megtekintése után eldönteni, de természetesen már időpontfoglaláskor is jelezheted munkatársunknál.

Mikor esedékes az első részlet fizetése?

Az első részletet a sínek átvétele előtt szükséges kifizetni. A további részletek pedig a sínek átvételének a dátumától függően havi gyakorisággal.

Szükséges-e a részletfizetéshez bírálat, vagy bármilyen papír?

Nem a részletfizetéshez nincs szükség hitelbírálatra, vagy számlák bemutatására.

Celunk

A fogszabályozás költségei

A Smilezor láthatatlan fogszabályozás más fogszabályozó rendszereknél költséghatékonyabb. Ez a Smilezornál használt innovatív technológiáknak köszönhető, valamint annak, hogy a gyártó az orvospartnerek közreműködésével közvetlenül a páciensek számára értékesíti a kezeléseket. Ennek köszönhetően elérhető áron biztosítjuk a fogszabályozókat, szakértelem, és magas minőség megtartása mellet.

Megoldható esetek

Torlodott Fogak

Torlódott fogak

A torlódásról akkor beszélünk, amikor nincs elég hely a fogaknak, így azok nem férnek el a fogíven belül. Kialakulhat a fogak, és az állkapocs mérete miatt, illetve a bölcsességfogak rendellenes irányú növekedése okán. A torlódott fogazat nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem emiatt fogínygyulladás, fogszuvasodás, fogkő alakul ki.

Nyitott Harapas

Nyitott harapás

A fogsor összezárásakor a fogak nem megfelelően érintkeznek, a felső metszőfogak nem fedik az alsó metszőfogakat, így rés alakul ki köztük. Kialakulhat nyitott harapás az oldalsó fogaknál is. A nyitott harapás akadályozhatja a pácienseket a megfelelő rágásban, és beszédben is.

Melyharapas

Mélyharapás

Mélyharapásnál a felső metszőfogak a kelleténél jobban fedik az alsó metszőfogakat. Az alsó metszőfogak élei gyakran hozzáérnek a szájpadláshoz, ami íny visszahúzódáshoz, és irritációhoz vezethet. A lakosság 70% – nak valamilyen fokú mélyharapása van.

Reses Fogazat

Réses fogazat

A fogak torlódásának az ellenkezője, túl sok hely van az egyes fogak között. Kialakulhat a fogak, és az állkapocs méreteiből adódóan, illetve hiányzó fogak miatt is. A réses fogazat következtében kialakulhat beszédhiba is.

Tulharapas

Túlharapás

A felső fogsor fokozottan előrébb áll az alsóhoz képest. Kialakulhat örökletesen is, de a gyermekkori rossz szokások is okozhatják, mint pl.: ujjszopás, vagy nyelvlökéses nyelés.

Kereszharapas

Keresztharapás

A keresztharapásnál az alsó fogak a felsők elé harapnak, kiterjedhet az egész fogsorra is, de kialakulhat csak egy-egy fog esetében is.

Technologia 1

A technológia

A fogszabályozó sínek többrétegű (multilayer) anyagból készülnek, ez a legújabb és leghatékonyabb ma elérhető technológia, mely biztosítja a fogak mozgatásához az egyenletes erőket.

A technológia

Technologia 1

A fogszabályozó sínek többrétegű (multilayer) anyagból készülnek, ez a legújabb és leghatékonyabb ma elérhető technológia, mely biztosítja a fogak mozgatásához az egyenletes erőket.

Technologia 2

3D nyomtatás

A láthatatlan fogszabályozók gyártásához elengedhetetlen eszköz a rendkívül pontos 3D nyomtató. Cégünk egy speciálisan fogászati célokra kifejlesztett 3D nyomtatót használ a modellek gyártásához, ami alapján a fogszabályozó sínek elkészülnek.

3D nyomtatás

Technologia 2

A láthatatlan fogszabályozók gyártásához elengedhetetlen eszköz a rendkívül pontos 3D nyomtató. Cégünk egy speciálisan fogászati célokra kifejlesztett 3D nyomtatót használ a modellek gyártásához, ami alapján a fogszabályozó sínek elkészülnek.

Technologia 3

Tervező szoftver

A fogszabályozó kezelések tervezése egy speciális 3D tervező szoftver segítségével történik, mely lehetővé teszi, hogy megtervezzük a kívánt végeredményt, figyelembe a páciens igényeit, az orvos utasításait, valamint a fogak adottságait. A Smilezor láthatatlan fogszabályozók több különböző csúcsminőségű 3D tervező szoftver használatával készülnek. Ennek köszönhetően a megoldható esetek skálája bővebb, a különböző technológiák megoldást nyújtanak az egyszerűtől az egészen bonyolult esetek megtervezéséig.

Tervező szoftver

Technologia 3

A fogszabályozó kezelések tervezése egy speciális 3D tervező szoftver segítségével történik, mely lehetővé teszi, hogy megtervezzük a kívánt végeredményt, figyelembe a páciens igényeit, az orvos utasításait, valamint a fogak adottságait. A Smilezor láthatatlan fogszabályozók több különböző csúcsminőségű 3D tervező szoftver használatával készülnek. Ennek köszönhetően a megoldható esetek skálája bővebb, a különböző technológiák megoldást nyújtanak az egyszerűtől az egészen bonyolult esetek megtervezéséig.