Kérjük válassz milyen tartalmakat szeretnél látni!

A láthatatlan fogszabályozás kiegészítő lehetőségei 1. rész

Attachmentek

Napjainkban az egészséges, és esztétikus fogsor egyre nagyobb szerepet kap és egyre inkább előtérbe kerül. Sok esetben az ehhez vezető út a fogszabályozással kezdőik, vagy éppen zárul. A modern technológiáknak köszönhetően egyre több alternatíva létezik fogszabályozásra. A láthatatlan fogszabályozás egyre közkedveltebb a hatékonysága, és esztétikai tulajdonságai miatt. A láthatatlan fogszabályozás önmagában is egy rendkívüli találmány, és egy hatalmas előrelépés a fogszabályozásban. A sínes fogszabályozó rendszerek az esetek nagyrészében megoldást nyújtanak a fogak korrigálására. Azonban Vannak a fogszabályozó kezelés mellett alkalmazott különböző kiegészítők melyek bizonyos esetek megoldásához elengedhetetlenek, más eseteknél pedig gyorsíthatja a kezelést.

Az első ilyen az úgynevezett attachment, mely gyakran szükség lehet a Smilezor® fogszabályozás során. De mi is pontosan az az attachment? A fog felszínére ragasztott digitálisan tervezett és pozícionált fog színű orvosi kompozitból készült kis gombocskák. Ezek szinte észrevehetetlenek annak köszönhetően, hogy a fogakkal azonos színűek. Ezek a kis gombok arra szolgálnak, hogy retenciót alakítsanak ki a fog és a láthatatlan fogszabályozó sín között, tehát ezek segítségével a sín könnyedén belekapaszkodhat a fogakba. Ez akkor nagyon fontos, ha egy fogat forgatni kell, vagy függőleges irányban kell mozgatni.

Lathatatlan Fogszabalyozas Kiegeszito Termekei 1

Az attachmentek felragasztása nem jár fájdalommal, és nem tart sok ideig hiszen a digitális tervezés során a technikus pontosan meg tudja határozni, hogy milyen formájú legyen, és hova kerüljön a fog felszínén belül. A pontos felhelyezést egy úgynevezett sablon sín biztosítja, melyet a kezelőorvos felhelyez a felragasztás ideje alatt. Az attachamentek eltávolításra kerülnek a fogszabályozás végeztével.

Több lehetőség is van melyek kéz a kézben járnak a láthatatlan fogszabályozással, blogsorozatunkban igyekszünk kitérni az összes általunk alkalmazott megoldásra.

CTA pin

Válaszd a hozzád legközelebbi rendelőt!

És tedd meg az első lépést a szebb mosoly ösvényén!
Térképes Kereső